Monthly Archives: April 2012

Another day gifts dari Nya.

Syukur aku masih lagi diberi peluang olehnya
Untuk aku mecari keberkatan, mencari keampunan dari dosa2 aku telah lakukan
Aku masih bernafas dengan kunian nikmat mu dan Kasih mu yang paling agung.

Tahun ni tahun agak mencabar bg aku,
Dengan keje tempat baru and pas 2 frust bercinta
Ha 2 dia sebenarnya ,frust bercinta 2 la main topic nya.

Sakitnya bkn kepalang hanya tuhan jer tahu
gelisah, x tenteram, fikiran lagi la x menentu
3 bulan berlalu tp aku masih lagi mcm 2.
Nampak muka relex jer, tp dlm hati sapa yg tahu….
Jenis aku mmg mcm 2, memendam rasa
Tp blog ni tempat aku luahkan perasaan
Padahal satu dunai boleh baca kan bila publish dekat cni
Poyo jer kan .

Baru-baru ni aku ada baca buku tulisan dari pahroi mohd juoi
Cukup memberi kesan ke hati
Mula2 aku start degan “Beduk di ketuk”
Tp kak Tina senior aku, slalu slh sebut “Ketuk di beduk” ngheee~~~

And plg latest tgh baca Tentang cinta,
Dari buku ni byk gila lah panduan
Tulisan yg sempoi2 jer, x heavy
Bab 17 aku rasa plg berkesan bg aku.
X igt tajuknya apa
Positifnya ,
allah hadirkan rasa kecewa untuk kita belajar dari kesilapan kita
Supaya kita x ulangi lagi.
Allah ptskan cinta antara manusia tp dia sambungkan cinta dengan nya
Yang mana cinta abadi, hakiki.
Aku x pandai sgt nak berkata2 tp
Kalau nak tau lebih lanjut, baca lah buku 2
Bagus sgt.

Anyway nak kene terima kasih kpd kak tina
Sebab dia yg mulakan aku baca buku
Sebelum ni aku mmg ckp liat nak baca buku, even ent.magazine

So kita jgn lah tgk yg negetifnya
Cuba cari positifnya.

Advertisements