Aku kat hospital semlm……

last night went 2 KK. wit teha,yan,ct,haris n harisa (bring teha’s younger bro n sis) reach there almost 10pm. Took dinner kat kedai jaja. met them all kat kedia jaja. yan eat nasi with ayam msk kicap, teha n her sis n bro mkn sup n sayur and me nasi goreng kampung.

Get permission dari zaku lu, b4 went 2 KK…. then make promise to him i will reach home b4 12am….
mlm tadi mmg x senang duduk, asyik tengok jam jer (risaunyer pasal… takut x sempat sampai sblm 12am). teha still want to wait jaja balik….risau jer takut x sempat.

around 10.30 yan said to me “ct yan sejuk r… ct bleh pelok yan x?”. Tanyer sweeter bdk2 ni, sumer ckp x bwk…. yan x thn dia masuk kete, ct follow dia. ct cari kain kat blakang untuk slimut yan… pas 2 found telekung n kain sejadah, use them to cover yan….

yan ckp dia sakit klo nafas…. she really ill maser 2 (sweeting kat dahi dia bleh nampak). Ajak g hospital dia ckp x nak… said she want to rest jer…. let her lah…. then u know wht happen? ct kejeut dia, dia x menyahut, x begerak pon….”Biar betul ct ckp…” zam ngan ct maser 2…. “aper nak baut ni zam?”kt org angkat dia ke seat tepi then bring him 2 d hospital…on d way ke hospital dia cam dah sedar… sampai hospital ct papah dia jer…no need to angkat…

Ct nyer cuak sampai nak cari purse pon x dpt… lucky dapat cari… kelab kabut giler…. pas 2 yan masuk emergency room… hantar n letak dia kat katil… doc suruh ct kaur untuk pendaftaran….i can see my hand “mengeletar”… worry sgt2

slesai daftar, uder tanyer ct”slalu ker yan jadi camni? ct ckp this is 1’st time sepanjang ct kenal dia” acctually ct, ude n zam yang anta yan ke hospital…. zam fetch teha kat kedia…. pas 2 yan pon dah ok… g x ray plak…zam ejek ct…ckp cuak sgt la ko ni…. dia gelakkan ct.

Yan kene tahan kat saner 4 one night…ct balik ipoh… samapai bih kurang kul 12.30am. call zakwan cuber terangkan per yang belaku…(make promise to him nak balik b4 12am). alhamdulillha dia faham..thanks abg…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s